lørdag den 13. oktober 2012

Makronkage fra Bomhuset

Denne kage er fra min barndom, men opskriften forsvandt. Heldigvis lykkedes det mig for et par år siden at google mig frem til den, og resultatet efter denne opskrift blev, som jeg husker det fra min barndoms kage.  Jeg har også set opskriften med tvebakker, men jeg synes, at det er lækrere med makroner.
Det er en lidt tung, men super lækker kage.

Dej:
250 g smør
250 g sukker
4 æggeblommer
250 g mel
1 tsk. bagepulver
        
 Pynt:
 4 æggehvider
 500 g flormelis
 20 makroner
 mandelessens

Pisk smør og sukker hvidt. Tilsæt æggeblommerne og herefter melet iblandet bagepulver. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande. Æggehviderne piskes meget stive og heri vendes forsigtigt flormelis og de knuste makroner. Smag massen til med mandelessens og bred pynten over dejen i bradepanden.

Bag kagen ved 175 grader ca. 3/4-1 time

1 kommentar: