søndag den 14. oktober 2012

Kanelcookies

kanelcookies Jeg laver ikke særligt tit småkager eller "cookies", men hoppede da med på bølgen, dengang for ca. 15 år siden, da enhver café med respekt for sig selv lavede enorme amerikanske choc chip cookes. Der findes jo millioner af opskrifter på disse amerikanske cookies, men denne er tyvstjålet fra Morten Heiberg, og det er bare den bedste!

Vi har også brugt denne opskrift til at lave "cookie dough icecream". Vi tager almindelig vanilleis og blander den ubagte dej i (bare undlad natron). Super lækker is f.eks. til en islagkage. Dejen kan også bruges til bund til islagkagen.

200 g mørk chokolade gerne "chip"
125 g blødt smør
200 g mørk farin
1 æg
½ tsk natron el. 1 tsk bagepulver
½ tsk salt
250 g hvedemel
1-2 spsk kanel

Bland det bløde smør godt med farin og æg. Tilsæt mel blandet med natron, salt og kanel. Bland den hakkede chokolade i. Form dejen til kugler og sæt dem på en plade med bagepapir. Der bliver mere end en plade, ca 15 stykker afhængig af ønsket størrelse. Tryk dem flade med hånden.

Bages ved 180 grader i ca. 10 min. Afkøles på bagerist.

Kagerne kan med fordel fryses.

1 kommentar:

  1. Jeg er lige kommet i tanke om, at jeg med held har fordelt kagedejen ud over en hel bageplade, hvorefter jeg, da kæmpe-cookien lige var taget ud af ovnen kunne udstikke hjerteforme i den stadig bløde dej.
    Det blev til fine tydeligt hjerteformede cookies :)

    SvarSlet