mandag den 15. oktober 2012

Erica og Karolines banankage

Dette er en meget klæg, næsten konfektagtig, banankage med kraftig smag af banan.

3 æg
150 g sukker
2 tsk vanillesukker
1-1,5 dl hvedemel
1 lille tsk bagepulver
100 gram smeltet smør
3 overmodne (sorte) bananer: lad dem ligge i solen til de er uspiselige derefter frys dem ned, så behøver man ikke time bananerne med hvornår man skal bage kage.

Pisk æg, sukker og vanillesukker.
Smelt smør og stavblend frosne/halvtoptøede bananer i det varme smør så køles det automatisk. Man presser banansplat ud af skindet, kan de pilles var de ikke modne nok ;)
Vend banan og smørblanding i sukker og æg. Si mel og bagepulver i dejen.

Bag ved 175 grader i ca 40 minutter i en tærteform eller 20 minutter som cupcakes. Kagen kan kun laves som en lav kage, da den falder sammen og bliver meget tung, hvis den bliver for høj.

Dejen bliver aldrig færdig at føles på da den først stivner når den er kold. Kagen er god let kølig med lidt chokoladeglasur på.

Meget velegnet til frysning, hvor den fryses varm.

Bon appetit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar