De fleste opskrifter der har citrus-frugter som smagsgivere har en alt for mild smag efter min mening. Jeg lavede derfor disse småkager med cirka dobbelt så meget revet lime, citron og appelsin som opskriften foreskriver :)
Fyldet kan også bruges som "smør" på scones
Ingredienser:
180 g smør
Fintrevet limeskal fra 2 lime
80 g flormelis
225 g hvedemel
40 majsstivelse (maizena)
Fyld:
125 g usaltet smør
1tsk vanilje essens
fintrevet appelsinskal fra 2 appelsiner
1 tsk fintrevet citronskal fra 2 citroner
160g sigtet flormelis
Pisk smør, limeskal og flormelis sammen til det er glat og cremet. Rør mel og maizena i og ælt dejen til den er glat. Pak den i plastfilm og læg den i køleskabet indtil den er blevet fast.
Rul dejen ud mellem 2 lag bagepapir og udstik den med et helt antal figurer. Den endelige kage består af 2 bagte småkager lagt sammen med cremefyld.
Småkagerne bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 5-8 minutter.
Jeg stak småkagerne ud med IKEAs shotglas i plastik (bruges ofte som glas til små børn) og da var
7-8 minutter passende. Bogen anbefaler 5-6 minutter til figurer med en diameter på 4 cm og 7-8 minutter til figurer med 6 cm i diameter. Bogen foreslår at lave bund-småkagen større end toppen og bruge sky-formede figurer. Deraf navnet på småkagerne.
Der bliver ca.18 stk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar