Luksusudgaven!
Start med at lave fordejen om morgenen, da der er lang hævetid. Så er der friskbagte boller til en kop gløgg om eftermiddagen.
Til 30-50 boller
Fordej:
50 g gær
2 poser safran (à ½ g)
4 dl mælk
9½ dl hvedemel
Bolledej:
125 g rumstempereret smør
2 dl rørsukker
2 tsk salt
2 æg
6½ dl hvedemel
Marcipanfyld:
200 g marcipan
100 g rumstempereret smør
1 dl sukker
Bland bolledej sammen med fordejen og ælt til en smidig dej. Lad hæve til dobbelt størrelse ca 1-4 timer.
Ingredienser til marcipanfyldet blandes sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor rektangel ca. 70 x 45 cm og ½ cm tyk. Bred marcipanfyldet på. Fold dejen på den lange side, først en tredjedel ind mod midten og herefter sidste del, så du har 3 lag dej.
Skær den herefter i strimler á ca 2 cm. Lav snurrer ved at folde strimlerne rundt om fingrene.
Læg dem på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Ca 2 timer.
Sæt ovnen på 225 grader.
Pensl med æg og drys med mandelspåner.
Bag dem midt i ovnen ca 5-8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar