søndag den 20. december 2020

Luciabolle med safran og marcipan

Luksusudgaven! 

Start med at lave fordejen om morgenen, da der er lang hævetid. Så er der friskbagte boller til en kop gløgg om eftermiddagen.

Til 30-50 boller

Fordej:

50 g gær

2 poser safran (à ½ g)

4 dl mælk

9½ dl hvedemel

Bolledej:

125 g rumstempereret smør 

2 dl rørsukker

2 tsk salt

2 æg

6½ dl hvedemel

Marcipanfyld:

200 g marcipan

100 g rumstempereret smør 

1 dl sukker

Ælt gær, safran, mælk og mel til fordejen sammen og lad hæve 2 timer.

Bland bolledej sammen med fordejen og ælt til en smidig dej. Lad hæve til dobbelt størrelse ca 1-4 timer. 

Ingredienser til marcipanfyldet blandes sammen.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor rektangel ca. 70 x 45 cm og ½ cm tyk. Bred marcipanfyldet på. Fold dejen på den lange side, først en tredjedel ind mod midten og herefter sidste del, så du har 3 lag dej. 

Skær den herefter i strimler á ca 2 cm. Lav snurrer ved at folde strimlerne rundt om fingrene.

Læg dem på to bageplader med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Ca 2 timer. 

Sæt ovnen på 225 grader. 

Pensl med æg og drys med mandelspåner. 

Bag dem midt i ovnen ca 5-8 minutter.  Lad dem køle af på en bagerist.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar