mandag den 14. oktober 2013

Norsk hyttebrød

Denne opskrift stammer, ligesom engelske teboller, fra den gamle klassiker "Gærbrød fra Brugsen" anno 1980. Vores mor bagte den flittigt, og hjemme hos os blev brødet kaldt "Mettebrød". Brødet blev nemlig flettet, så det var ligesom Mette med fletningerne henne i børnehaven  :)

Der bliver 2 store brød ud af denne portion.

50 g smør
7 dl mælk
75 g gær
2 dl sirup
1 spsk salt
250 g (4 dl) fuldkornshvedemel
500 g (8 dl) sigtemel (svensk rågsikt)
ca. 450 g (7½dl) hvedemel

Smøret smeltes, mælken tilsættes, gæren udrøres heri.
Sirup, salt og mel tilsættes og dejen æltes godt igennem.

Stilles til hævning et lunt sted ½ time.
Dejen deles i 2 og hvert brød flettes. Efterhæver på pladen ½ time.

Brødet pensles med en blanding af sirup og vand. Drysses med fuldkornsmel.

Bages 35 min ved 200 grader.

Smager allerbedst direkte fra ovnen, men kan også fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar