tirsdag den 15. oktober 2013

Chokoladekage pops med kokos

Da kagen smuldrede helt for mig i forsøget på at lave bradepande chokoladekagen måtte jeg jo finde en måde at få brugt al smuldrende men velsmagende kage. Svaret fandt jeg hos Maduniverset.dk i en opskrift på kokosglasur...

Der bliver en 30-40 pops ud af denne portion og de kan spises af både bøn og voksne

Dej
1 portion færdig-bagt chokoladekage i bradepande 

Glasur
120 g. blødt  smør
1 dl. færdiglavet stærk kaffe
3 tsk. vanillesukker
3 spsk. kakao
3 1/2 dl. flormelis
4 dl. kokosmel


400 gram overtrækschokolade efter eget valg
kokos til pynt

Ingredienserne til glasuren blandes sammen i en gryde under omrøring ved svag varme. Den færdig-bagte kage blandes med den afkølede kokosglasur og massen rulles til små kugler. Kuglerne stilles i køleskab en times tid eller mere. Kuglerne overtrækkes med chokolade, drysses evt. let med kokos og stilles til tørring. 

Jeg lavede to prototyper: en med hvid og en med mørk overtræk. Da jeg havde frosset det meste af kagen ned fik jeg kun 10 pops ud af  mit eksperiment. Derfor har jeg hverken billeder eller holdbarheds tid. De 400 gram er et kvalificeret gæt, popsene "spiste" en del chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar