Danmarks bedste kringle kalder Søren Ryge den og efter at have set Anne Margrethe lave den i "Søren Ryge præsenterer" måtte jeg prøve og her er opskriften med mine modificeringer til remonce og krydderier. Den er virkelig saftig - ikke et franskbrød med sukker på toppen i syne...
Opskriften giver 4 stænger der hver rækker til et stykke til ca seks personer.
Dej
2 dl lunkent vand
300 g margarine
1 pakke gær
3 spsk sukker
3 æg
450 g mel
Fyld remonce
225 g margarine
100 g sukker
125 g mørkt farin
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
pensling
1 æg
3 tsk sukker
1 1/2 tsk kanel
Rosiner
Hakkede hasselnødder
Gær, margarine og æg tages ud i god tid, så det ikke er for koldt. Margarinen skal være blød. Gæren røres ud i vandet og margarine, æg og sukker tilsættes uden at man rører det ud. Trækker i 20 minutter. Ingredienserne røres sammen og melet æltes i med hænderne. Margarinen er svær at fordele fuldstændigt, men det er ligegyldigt, der må godt være små klumper i dejen. Dejen hæver i 1/2 time. hvorefter den slås ud på bordet. Mel tilsættes så dejen ikke klistrer og dejen rulles ud til højst ca 2 cm. Jeg brugte rigeligt mel uden at kringlerne blev tørre.
4 stænger skæres ud og remonce og rosiner fordeles helt ud til enderne. Stængerne lukkes ved at folde de siderne op så de lukker for remoncen. Ens hænder skal være tørre og det hjælper at have mel på dem. Husk at lukke for enderne så remoncen ikke flyder ud under bagningen. Stængerne flyttes forsigtigt til en bageplade med bagepapir og hæver i yderligere en halv time. De hæver meget så læg dem ikke for tæt.
Stængerne pensles og drysses med rigeligt hakkede hasselnødder.
Bages i 14 min. ved 220 grader. Efter 10 minutter skal man holde øje da de hurtigt bliver sorte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar