50 g smør
4 dl mælk
2 dl kærnemælk (svensk fil)
50 g gær
2 tsk salt
150 g hakkede valnødder
200 g fuldkornsmel
600 g hvedemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælk og gær. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt 5 minutter.
Hæver 1 time, hvorefter dejen formes til 20 store boller og efterhæver 45 min.
Pensles med mælk og bages ved 225 grader i 15 min.
Fryses mens de er lune.
2 dl kærnemælk (svensk fil)
50 g gær
2 tsk salt
150 g hakkede valnødder
200 g fuldkornsmel
600 g hvedemel
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælk og gær. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt 5 minutter.
Hæver 1 time, hvorefter dejen formes til 20 store boller og efterhæver 45 min.
Pensles med mælk og bages ved 225 grader i 15 min.
Fryses mens de er lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar