torsdag den 18. oktober 2012

Svensk Klat-kage

Kage klassikeren over dem alle fra min kollegietid hvor den blev lavet stort set hver onsdag, når pigerne på køkkenet satte sig sammen og så første sæson af Desperate Housewives.
Det bliver en meget lav, klæg kage med kraftig smag af chokolade.

Ingredienser
100 gram smør
1,5 dl mel strøget
5 spiseskeer kakao med top
2 tsk vaniliesukker
2 æg
3 dl sukker strøget

Smørret smeltes og alle ingredienser blandes sammen.

Bages i en tærte-form eller en form af samme størrelse ca 30 minutter ved 175 grader.
Den bliver aldrig "færdig" at føles på, så man må sjusse sig lidt frem til, hvornår den er færdig.
- Det er meget meget vigtigt, den ikke får for meget, da den så bliver gummi-agtig i konsistensen. 

Hvis kagen senere skal flyttes ud af formen kræver det bagepapir, ellers kan man nøjes med at smøre formen.

Den er god med helt almindeligt hvidt glasur lavet på mælk og flormelis, men fungerer også godt som en brownie til is og frugt.
 



 


1 kommentar:

  1. Jeg lavede en After Eight version der fik megen ros:

    Dejen laves i dobbelt-portion.
    Første halvdel af dejen lægges i bunden af formen (brug en spatel til at fordele dejen jævnt), derover et lag After Eights – det passede med en hel pakke på 200 g.

    I den sidste del af dejen røres 1/3 deciliter mælk i for at gøren dejen mere lind. Derefter kommes det over after eight laget. Værd opmærksom på at dejen, hvis den er for tyk, skubber til after eights’ene og så bliver de ujævnt fordelt.

    I ovnen 50-55 minutter ved 175 grader.

    Kanterne blev lidt brændte og gummiagtige for mig, så de skulle skæres fra inden servering.
    Over den kolde kage lægges glasur med peppermynte essens i.

    Det blev mere konfekt end kage da after eights smeltede ned i den nederste del af kagen, frem for at ligge som et separat lag.

    SvarSlet