tirsdag den 16. oktober 2012

Midsommer-pavlova

Til midsommer i Sverige plejer jeg at lave denne kage, som jo i grunden er en pavlova. Den er indbegrebet af sommer med jordbær og lemon curd og den rækker til ca 15 kageglade personer. Jeg bruger altid cream of tartar i marengs, som giver et super skum på æggehviderne, og en sprød konsistens på det færdige resultat. Det kan selvfølgelig udelades.

Marengsbunden skal have lang tid i ovnen, men bunden kan laves dagen inden festlighederne. Dæk den blot godt til med bagepapir. Når fyldet er kommet på, skal den spises med det samme. Men det plejer ikke at være et problem :)

Marengsbund:
12 æggehvider
Lidt salt
7 dl sukker
3 spsk maizena
2 spsk vanillesukker
1 tsk vinsten (cream of tartar) alternativt 1 spsk hvidvinseddike

Fyld:
1 - 2 glas lemon curd
5 dl piskefløde
Jordbær (ca. 1 kg)
Evt mynteblade til pynt, eller revet hvid chokolade

Sæt ovnen på 225 grader.

Pisk æggehvider med salt til hårdt skum og tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser, og der piskes til en flot konsistens med æggehvidetoppe. Pas på med ikke at overpiske.

Læg bagepapir i en bradepande og hæld marengsen deri. Sættes i den nederste del af ovnen, og temperaturen sænkes til 125 grader. Bages ca. 1½ time, hvorefter ovnen slukkes, men marengsen efterlades til den er kold.

Pisk fløden og tilsæt lemon curd efter smag. Pyntes med masser af jordbær.

Kagen gik rent hjem hos børnene!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar