Denne opskrift stammer fra en tidligere kollega, og er blevet brugt mange gange. Der bliver ét brød eller boller. Jeg plejer at lave dejen fredag aften, og så kan man få friskt brød eller boller lørdag morgen. Hvis man laver boller, tager man bare det dej, man har brug for - dejen kan sagtens stå, så der kan blive søndagsboller også.
Denne opskrift har kun hvedemel, men durumhvedemel er også godt til morgenboller.
Jeg bruger valnødder, müsli, rosiner, frø og kerner, alt efter hvad jeg har i skabet. Hvis man ikke ønsker "fyld", tager man lidt flere havregryn i dejen. Afhængig af, hvad man putter i, og hvor meget, må man lige justere vandmængden/melmængden, så man får den rette fugtige konsistens på dejen.
4 dl vand
½ spsk honning
½ spsk salt
½ spsk olie
50 g havregryn (eller müsli)
450 g hvedemel
valnødder eller blandede frø og kerner
Gæren røres i koldt vand og honning, salt og olie tilsættes. Tilsæt havregryn, mel og kerner. Røres grundigt. Skal have en fugtig konsistens.
Hæver under plastfolie i køleskab natten over.
Formes til brød eller boller og bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 min for brød, 15 min for boller.
Obs: Af en eller anden grund, fungerer denne opskrift kun med varmluft...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletOvnen på Aldersrogade: 200 grader i 40 minutter
SvarSletHvor mange boller giver denne opskrift ca?
SvarSletJeg plejer vist at lave omkring 8 boller, men så er de også ret store - det er nemmest
SvarSlet