Under min graviditet har jeg undertiden haft en ustyrlig trang til alt hvad der smagte af citron. Det har gjort denne kage til en ny favorit. Selve kagen er blød og sød og har en diskret smag af citron, mens glasuren er meget syrlig - en herlig kombination!
Opskriften er en redigeret version af Clauys Meyers citronmåne
Dej
150 g blødt smør
70 g revet marcipan
150 g rørsukker
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk vanillesukker med top
Fintrevet skal af 2 citroner
Saften af 1 citron
Glasur
Fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
Saften af 1 citron
Flormelis
Evt gul frugtfarve
Rør blødt smør med revet marcipan og sukker og vanillesukker til det er en jævn og glat
masse. Tilsæt 1 æg ad gangen og sørg for, at ægget er rørt godt ud,
inden det næste tilsættes. Tilsæt derefter reven citronskal og citronsaft. bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt rundt i dejen.
Kom dejen i en smurt springform og bag den i ovnen ved 190° i ca 20 minutter.
Når kagen er kølet af lægges glasur på.
Kagen er god i ca 3 døgn og tåler nedfrysning. Skal den fryses, lægges den lun i fryseren.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar