Disse ingefærkager er en redigeret version fra et gammelt Hendes Verden blad og årstallet (2006) fortæller mig, at jeg har bagt disse kager med stor succes seks år i træk. De er særligt gode til gæster der synes julen er for sød og blød, da småkagerne bliver hårde og krydrede. De er beregnet til at dyppe i gløggen.
Denne opskrift giver ca 50 stk
100 g meget blødt/smeltet afkølet smør
225 g farin
knap 1 dl mørk sirup
3 spsk piskefløde
2 spsk citronsaft
revet skal af 1 citron
2 tsk natron
2 spsk stødt ingefær
ca 350 g mel
Rør smør og farin cremet. Tilsæt sirup, fløde, citronskal - og saft, natron og ingefær. Hæld 300 g mel i blandingen og rør rundt. Tilsæt det sidste mel lidt efter lidt. Dejen skal være ret klistret, men ikke hænge fast på fingrene.
Dejen sættes koldt et par timer.
Dejen trilles til kugler, sæt dem på bagepladen med stort mellemrum (kuglerne flader ud under bagningen).
Bages i midten af ovnen ved 140 grader 25-30 minutter afhængig af størrelsen på kuglerne og hvor hårde man vil have kagerne. 28 minutter virker perfekt for mine...
Kagerne er oprindeligt Russiske og der spises de med te sødet med solbærsaft:
3/4 kop god stærk te blandes med solbærsaft og en hel nellike lægges i bunden. Ingefærkagerne serveres til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar